Laddar för ultraintervaller

0

Missförstå mig rätt, men det är med sorg i hjärtat jag laddar för helgens ultraintervaller.

Det är alltid häftigt att arrangera #ultraintervalchallenge. Ellen och jag tycker det är otroligt inspirerande att se hur många som tar sig an den tuffa utmaningen, och som uppskattar att vi gör det som ett socialt event på Facebook. Men i allt vi gör har vi alltid en utgångspunkt i vad vi själva vill göra och behöver, och i planeringen för att arrangera ultraintervallerna 22 juli så kändes det helt perfekt i tid för mig att få ett signifikant utmattningsdygn i lagom tid innan UTMB första helgen i september. Att Ellen skulle vara i någon slags återhämtningsfas efter Ehunmilak 100 var väntat, men jag tänkte göra värsta satsningen.

Nu blir det inte så för tån som jag bröt i slutet av april protesterar fortfarande så fort jag anstränger foten något. Allra helst vill den bara ligga barfota i högläge och smekas av sommarvinden. Även väldigt smarta former av alternativträning, som tex cykel och simning, har jag märkt ökar belastningen på tån som svarar med att bli irriterad och svullen.

Fast den blir gradvis bättre. Jag hade bara önskat att det inte gått så oändligt långsamt.

laddar-ultraintervaller-hello-kitty.jpg

Egentligen tror jag den skulle klara av en löptur i dagsläget. Eller rättare så skulle jag kunna klara av att genomföra en löptur trots att tån inte är 100%. Den skulle garanterat svara med omnämnd svullnad, men den har blivit tillräckligt bra för att jag i teorin kan springa utan att lida alltför mycket av smärtor.

Det är lite oklart vad detta betyder för en eventuell start i UTMB. Just nu känns det som om det är risk/chans att jag kommer att starta även om tån inte är helt återställd (kommer den någonsin?) och jag definitivt kommer vara närmast helt otränad. Det skulle man åtminstone kunna se som ett intressant test på vad som är möjligt…

Men just nu är siktet ändå inställt på lördagen. Jag har fått några intressanta förslag på vad jag kan göra som alternativa intervaller istället för löpning. Att meditera ca 40 min var tredje timme har jag faktiskt provat vid ett annat intervall-tillfälle. Det var en väldigt speciell upplevelse. Inte odelbart skönt, för all närvarokänsla gjorde mig nästan lite frånvarande… Men helt klart en intressant erfarenhet som jag dessutom tyckte stärkte mig mentalt inför ultralopp.

Ett förslag som fångade mitt intresse var att skriva om löpning i en timme var tredje timme. Jag har hur mycket pågående alster som helst om träning och ultra-filosofi, så det skulle kunna vara skoj att se om det går att få ut något produktivt av ett intervall-dygn.

En sak som är säker är i alla fall att jag kommer vara engagerad i att peppa och stötta alla som ger sig på utmaningen, i dess ursprungsform med löpning, eller med någon annan träningsform. Det är magiskt att få vara så delaktig i när deltagare efter deltagare går utanför sin komfortzon och överträffar sig själva!

FAKTA OM ULTRAINTERVALLER
Ultraintervaller är en av de tuffaste träningsutmaningarna man kan göra. Träningseffekten kanske snarare är mental än konditionsmässig. Men är man intresserad av att testa sina gränser eller ge sin kropp nyttig ultra-erfarenhet så rekommenderar vi starkt att man provar!
I #ultraintervalchallenge vill vi uppmuntra alla att hitta sin egen utmaning – du genomför den på det sätt du vill, där du är. Grundkonceptet är att springa 1 mil var tredje timme med start vid midnatt 00:00 natten mellan fredag 21 juli och lördag 22 juli. Sedan är det en start för en ny mil var tredje timme under hela dygnet, dvs 03:00, 06:00 osv och åttonde och sista intervallen startar 21:00. Gör du alla intervallerna så blir det 80 km på ett dygn!
Men all träning är bra! Så det gäller att hitta det format som passar för dig!
Vi stöttar och peppar varandra på sociala media, främst i eventet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1465492836806747/

IDÉER OM ALTERNATIVA INTERVALLER
* Spring 1h var tredje timme istället för 10 km
* Meditera 20 min var tredje timme
* Yoga 1h var tredje timme
* Eller vilken annan träningsform som helst i 1h istället för 10 km löpning. Tex: cykel, simning, kajak, cross-trainer, rodd, skikes…
* #enprincesstårtavartredjetimme, #ennapoleonbakelsevartredjetimme, #ensurdegslimpavartredjetimme

Förslagen kan blandas efter eget tycke och smak. 🙂

KÖP EN T-SHIRT!
Varför inte visa upp för världen att du inte bangar en utmaning? Kolla in våra #ultraintervalchallenge t-shirts och bär den med stolthet!!!
http://www.ultraintervalchallenge.com/t-shirts/

buyyourtshirt

Dela.

Lämna en kommentar