Fokus som en guldfisk

0

Mitt stora mål med löpningen är just nu att förbättra mitt 6-dagars resultat. Jag vet att jag kan mer. Jag vet att jag kan vara bland de bästa i världen. Det är inte helt bestämt vilket som blir min nästa tävling, men det är egentligen ingen brådska heller. För att komma upp till de riktigt stora siffrorna är det dessutom sannolikt att det behövs erfarenhet från ett par tävlingar.

Så just nu fick jag syn på den här Strava-utmaningen om att göra så många höjdmeter som möjligt under UTMB-månaden augusti. Superskoj! Och nyttigt. Löpning i backe är den allra bästa träningen.

Jag jobbar såklart också mycket just nu på att må bra. Viktigt, viktigt. För alla möjliga framtida mål. Just nu skall jag göra ett träningsupplägg som går ut på att följa mina HRV-värden (som jag valt som hälsomarkör). När HRV är bra tänker jag köra riktigt hård kvalitet och övriga dagar lite lugnare och annan träning som inte är så krävande för hela kroppen.

På samma må bra-tema tänker jag att det just nu skulle vara perfekt i att testa att optimera dieten ytterligare. Vad mår jag egentligen allra, allra bäst av att äta? Dags att experimentera lite och ta reda på det!

Fast först har vi Bellmanstafetten! Yay! Årets fartpass. 5 km i ett lag med gamla grannarna i Risets Raketer. Och jag borde verkligen kunna förbättra mina gamla tider. Jag skall lägga in lite korta, snabba intervaller och några pass mer farttålighet så vore det själva sjutton om det inte skulle gå att persa på distansen.

Men jag måste sköta om min vad. Just nu är det allra viktigast att hålla vaderna glada och starka, om jag ökar intensiteten så är detta ofta min svaga punkt. Och om det går så illa att jag får bristningar i muskeln så blir långa perioder av träning förstörda. Det funkar inte. Så jag ska börja ett minutiöst program med mobilisering, balans och styrka för att stärka vaderna. Finns lite olika angreppssätt som skulle vara kul att testa.

Var är egentligen fokus? Just nu?

Dela.

Lämna en kommentar