Inställda ultratävlingar på grund av Coronaviruset

0

Efter dagens beslut av regeringen, att förbjuda alla offentliga sammankomster med mer än 500 deltagande på grund av Coronaviruset, får detta nu även konsekvenser för svenska ultratävlingar.

Kommande helgs Edsvidsveden Trailrun ställs in och flyttas fram till efter sommaren. Den nya ultradistansen på 56 km var slutsåld med 60 anmälda. Tillsammans med de båda distanserna 14 km och 28 km innebar det 500 deltagare. Nytt, preliminärt datum för tävlingen är 20 september.

Tävlingsledningen för Österlen Spring Trail ska ha krismöte imorgon torsdag, för att ta beslut om tävlingen, som ska gå av stapeln 18-19 april, bland annat med ultratävlingen Simris Alg Ultra.

Så här skriver tävlingsledningen för Österlen Spring Trail:

– Nej, 2017 var inte det mest utmanande året. Med tanke på myndigheternas senaste beslut och krissituationen som samhället befinner sig i pga Coronaviruset, kommer tävlingsledningen att ha krismöte imorgon torsdag och ta beslut angående ÖST 2020. Vi ber er att ha tålamod och förståelse för situationen. Kram.

Den 22 mars hade Sebastian Pokorny och Petra Skiöld Alricsson tänkt att kvala in till VM på 100 km i den danska tävlingen WhiteOver Ultra. Även den tävlingen har ställts in och flyttas till hösten.

Internationellt har flera stora tävlingar flyttats fram, som Marathon des Sables, EcoTrail Paris och de flesta ultratävlingarna i Asien, bland annat UTWT-tävlingen Gaoligong by UTMB.

Share.

About Author

Instagram: @ultrawestis

Leave A Reply