Knas i olång träning med kaviar

0

Det blir mer och mer tydligt att springa inte är vila för en bruten tå. Dessutom är det pollen i luften.

Så trots väldans vackert väder såg jag idag fram emot ett långpass med alternativträning på gymmet (världsrekordgymmet Actic i Kista såklart). De snålar lite med öppettiderna på söndagar. Men jag tänkte att mellan 12 och 18 borde jag hinna med en hel del.

Planeringen var väl lite på en höft.

Köpte kaviar, knäckebröd och grapefruktjuice som energitillskott på väg till gymmet. Kom på plats snarare 12:45 än 12, etc, etc.

Men sen var det bara att köra hårt. Tänkte jag…

Började med 20 min uppvärmning på cykel. Fortsatte med 20 min uppvärmning på trappmaskin, därefter 20 min uppvärmning på roddmaskin – då tyckte tån att den kändes lite igen. Och hela syftet med alternativträning var ju att tån inte skulle ta illa vid sig, så då började det genast kännas knasigt. Men en rejäl uppvärmning hade jag fått.

Huvudpasset var tänkt att vara promenad uppför med 20% lutning på bandet, och intervaller med 15 min i tröskeltempo, promenerandes. Eftersom det funkat hyfsat att promenera tidigare med foten tänkte jag att det här var en utmärkt idé. Men efter ytterligare en uppvärmningsfas, den här gången bara 10 min, så började tån direkt att jämra sig när jag höjde tempot.

Ja, ja, sa jag. Jag var ändå också redan trött så tån och jag la ner aktiviteten. Vi gick och styrketränade istället. Men först några kaviarmackor. Jag hade ju i varje fall värmt upp ordentligt.

Styrketräningen var väl egentligen inget större knas på. Förutom att jag körde så hårt med Compexen i veckan så jag klarar knappt av att röra vaderna. Men baksida lår fick sig en liten omgång. Tänkte ta lite överkropp också men känner av nåt knas i axeln sedan jag försökte lyfta lite för mycket för ett par veckor sedan. Så det blev inget superlångt styrkepass.

Tog ett par kaviarmackor istället.

Och hoppade sen i poolen. Bästa alternativträningen! Men det blev uppenbart efter första simtaget att man tydligen använder fötterna när man simmar. Så jag hoppade upp igen. Tog en längre break. Bastade. Och åt lite.

Tänkte sedan ta ett nytt tag med uthållighetsträningen. Cyklingen hade funkat hyfsat så hoppade upp på cykeln igen. Men kom snabbt på att jag inte cyklat på väldigt länge och absolut inte långt. Så kroppen är lite för ovan vid aktiviteten för att det skall vara smart att ge sig på ett riktigt långpass första gången. Och jag vill ju inte vara dum! Dessutom kände jag mig trött. Så det blev ganska olångt.

Åt några kaviarmackor till och åkte hem.

Dela.

Lämna en kommentar