Testa alpinism

0

Idag var det ett extra inspirerande träningspass på #världsrekordgymmet Actic Kista. Kanske inte så mycket för själva träningens skull som för alla personliga möten som hände mer eller mindre spontant. Det började med att Ellen och jag dokumenterades på löpbandet och fick prata gamla löparminnen. Bara det gör ju att man blir på bra humör.

Men det som ändå fick mig att gå igång på alla cylindrar var ett slumpmöte med en gammal studiekamrat. Vi kom att prata om Vätternrundan och att sova i diket 1994, om Colorado och äventyr i Georgien. Och om alpinism. Genast väcktes tanken hos mig att införliva mer träning från klättrarkretsar och mountaineering till löpningen. Ultra Trail du Mont Blanc, UTMB, växer sig allt starkare på näthinnan och även om mycket av mitt fokus kommer att ligga på att ta mig effektivt och smärtfritt NEDFÖR backarna så kommer jag behöva ta mig upp också. Och då finns det andra extremsportare som har specialiserat sig på träning för det. Jag när ingen förhoppning om att springa uppför bergen, så att bygga styrka för så snabb power-walk som möjligt kommer vara strategin.

UTMB, Ultra Trail du Mont Blanc

Uppför på UTMB, innan Courmayeur

På gymmet snackade vi om att tex göra 1000 höjdmeter på step-up-bräda. Det känns som att det finns många outtömda möjligheter på det här träningsområdet. En snabb googling av ”tester alpinism” gav genast uppslag värda att undersöka närmare. 

Men om någon är inne på det här området och har roliga träningstips är jag idel öra! Själv skall jag börja med att fylla en säck med sand och traska upp och ner för träbänken på gården.

Mot UTMB!

PS Läs gärna Ellens Race Report från 2016 för mer inspiration om UTMB.

 

Dela.

Lämna en kommentar