Uppfartsintervaller

0

Det är inte ofta som intervaller lyckas argumentera sig in i mitt träningsschema. Men idag blev det uppfartsintervaller. Det fina är att de nästan inte räknas.

Uppfarten är inte så lång, kanske 35 meter, och med lagom uppförslutning. Eftersom min löpning nästan alltid går ut på att bygga en solid bas, då det även råkar vara mitt tävlingstempo, så är det oftast dumt att störa den inriktningen. Så genom att springa lite fortare i typ 7 sekunder, ca 20 steg, så lurar jag in lite snabb löpmotorik och lite styrka i kroppen utan att pulsen egentligen hinner påverkas signifikant. Dessutom lång vila mellan ruscherna och bara totalt 4 stycken. Tanken bakom passet bygger lite grann på samma princip som styrketräning med tunga vikter med få repetitioner. Det är inte tänkt att stimulera muskeltillväxt utan bara ge ökad styrka. Möjligt att jag ska göra 3 x 3 nästa gång.

Ska det nödvändigtvis springas fort ibland får det just nu bli kort och snabbt. Men möjligt att det visar sig att det här blir en form av uppstartsintervaller för mig. Min kropp behöver nog lite mer variation i träningen framöver än vad den fått på senaste tiden.

Dela.

Lämna en kommentar