Vakta vaden

2

Av tusen planer just nu så var det svårt att genomföra någon om vaden bestämde sig för att strejka. Och det gjorde den – nästan.

Det bästa vore såklart om jag byggt upp vaderna i grundträningen. Gjort mina övningar på balansplatta och excentriska tåhävningar varje dag. Utsatt dem för tung styrka åtminstone någon gång per vecka.

Mitt hemliga vapen för att bygga styrka är egentligen elektro-muskulär-stimulering med Compex. Går också strålande att använda för uppmjukning och återhämtning. Fast om man inte använder den på vaderna så ofta så ger det himla liten effekt…

Men oftast har jag inga problem med vaderna, och då minskar incitamentet att fokusera på dem betydligt. Det är inte förrän jag lägger på lite intensitet och vill springa 5 km fort som blixten som jag blir påmind om att vaderna är min akilleshäl.

Foamroller vad

Den bästa metoden för mig just nu har varit att vara brutal med foamroller. Det gör ont men det blir faktiskt mycket mjukare efteråt. Sedan har jag kompenserat den hårda vägen med att massera in lite topikalt Magnesium på sprayflaska. Himla skönt om inte annat.

På lördag skall allt hålla ihop. 5 km. Fort som blixten.

Dela.

2 kommentarer

  1. Mitt tips är att använda någon ultratunn sko(läs barfotasko om du vill) till vardags ibland. Det blir ganska jobbigt för bland annat vaden till slut och jag föreställer mig att det är bra och funktionell styrketräning. Tidseffektivt om inte annat.

    Hoppas att din vad är funkis på lördag då!

Lämna en kommentar