Podden Ultraaktuellt – allt om ultralöpning

Varje måndag kväll kan du höra senaste nytt om ultralöpning i Sverige och världen. Podden Ultraaktuellt hittar du i din favoritpoddspelare eller här på ultramarathon.se. Värdar är Daniel Westergren och Johnny Hällneby.

Ultraaktuellt 12 april 2021

I veckans avsnitt gör vi en fördjupning kring svenska mästerskap och ultralöpningens utveckling, tillsammans med Daniel Bergin, tävlingsansvarig på Svenska Friidrottsförbundet och Kerstin Rosenqvist, landslagsledare för traillöpning. Vi snackar också med Malou Björnslätt som typ satte FKT i sitt tredje försök på Skåneleden SL3. I Tärnsjö var det 24- och 48-timmar och flera avslutade coachingprogrammet 10 månader mot 10 mil med ett mini-TEC. Hållpunkter 0:52 Mini-TEC som avslutning av coachingprogrammet 10 månader mot 10 mil1:54 Kanske OS efter supertid på marathon…

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 6 april 2021

Flera imponerande resultat i Hälle IF:s elittävling i 6-timmars, där Jessica Svärd stack ut allra mest. Vi snackar också med Martin Burrows om det första svenska mästerskapet i ultra-trail, som Hälle IF också står som arrangör för i september.

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 29 mars 2021

Under Pace on Earth Invitational 24h sprang Elov Olsson 100 miles snabbare än någon annan svensk har gjort förut. Magnus Rabe lär ha sprungit in sig i landslaget i sin 24-timmarsdebut. Och Elin Hartelius visade att hon är ett namn att räkna med även på 24-timmars. Samma helg beslutade Svenska Friidrottsförbundet att 24-timmarslöpning och traillöpning får SM-status.

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 22 mars 2021

Lina Karlsson och Fritjof Fagerlund var två av de svenskar som sprang långt när IAU (International Association of Ultrarunners) i helgen ordnade med ett virtuell solidaritetsevenemang på 6-timmars. I helgen skulle Ursvik Ultra, Sveriges äldsta ännu pågående ultratävling, gått för 21:a gången. Johan Andersson berättar hur det en gång började runt sekelskiftet.

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 15 mars 2021

Oscar Sjölander sprang halva Bohusleden i helgen inför att göra FKT-försök utan support på hela Bohusleden i maj. Vi snackar också upp inför Johnny’s 24-timmarsträning som visar sig bli en stjärnfylld 24-timmarstävling.

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 3 mars 2021

Magnus Rabe testade backyard ultra för första gången och vann Sweden Runners’ virtuella tävling. Vad väntar härnäst? Vi snackar också med forne elitkraftsportaren Ingela Jonsson, en av de båda kvinnor som sprang längst.

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 1 mars 2021

Carl Johan Sörman blev femma med mersmak i ett dimmigt Transgrancanaria, där Niclas Gällentoft tog sig igenom den extremlånga 360-tävlingen. Och Pernilla Otto sprang 21 mil för att ta sig till sin stuga på landet.

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 22 februari 2021

Kennie Pussinen vann det extremtuffa Storstenshöjden 100 miles med 12,5 timmes marginal. Zara Lundgren var snabbaste dam när Friluftsbyn höll löparspåret öppet under Höga Kusten Winter Trail. Och så snackar vi med Nils van der Poels tränare, ultralöparen, ultraarrangören och forne skridskostjärnan Johan Röjler.

Klicka för att lyssna