Podden Ultraaktuellt – allt om ultralöpning

Varje måndag kväll kan du höra senaste nytt om ultralöpning i Sverige och världen. Podden Ultraaktuellt hittar du i din favoritpoddspelare eller här på ultramarathon.se. Värdar är Daniel Westergren och Johnny Hällneby.

Ultraaktuellt 4 januari 2021

I årets första avsnitt snackar vi med födelsedagsbarnet, 73-årige Björn Suneson, som under förra året sprang på alla Stockholms gator. Sten Orsvärn, 58, sprang den egenskapade Oveleden.

Klicka för att lyssna

Årets ultralöpare – nominerade och röstning

Ultramarathon.se utser för första gången Årets ultralöpare i Sverige. Vi har valt ut sex kvinnor och sex män som har utfört de största prestationerna från 1 december 2019 till 30 november 2020. Vinnarna utses genom omröstning, med en röst per person i respektive kategori.

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 14 december 2020

Coronaanpassad tävling på Huddingeleden +50 miles, med seger av unga fransyskan Magali Mellon (på herrsidan vann Conny Svahn). Manne Forssberg från podden Spring snyggt med Jesus och Manne gjorde ultradebut. I Australien vann Morgan Lindqvist Coast to Kosciuzko, hans första ultratävling på 1,5 år. Dessutom ännu ett världsrekordförsök på 24-timmars och starkt virtuellt 100-kilometerslopp av Johan Ingemarsson i Norge. 0:30 Världsrekordförsök i Desert Solstice 24-timmars3:36 Morgan Lindqvist vann Coast to Kosziusko i Australien3:51 Intervju med Morgan Lindqvist11:50 Eftersnack Morgan12:18 Johan Ingemarsson…

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 7 december 2020

Therese Falk slog i höstas nordiskt rekord på 24-timmars, tvåa i världen i år och topp tio genom tiderna. I förra veckan röstade folket fram henne till årets kvinnliga friidrottare. Men till Måndalen blev hon inte inbjudan. Där satte Sebastian Conrad Håkansson norskt rekord på både 12-timmars och 100 miles. Vi snackar också med Jessica Ståhl-Norris som slog distansrekord i egen 24-timmarsutmaning.

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 23 november 2020

Carl Johan Sörman befinner sig i ännu en lockdown i Italien och har skarpa åsikter om hur utomhusaktiviteter och rörelse påverkar och påverkas av det han kallar för covidioti. När anmälan öppnade till Viadal Ultra 6-dagars gick platserna åt snabbt och 18 av 43 anmälda svenskar är kvinnor. Vi snackar med tävlingsledare Lotta Thörn och avslöjar hyperintressanta deltagare.

Klicka för att lyssna

Ultraaktuellt 16 november

Lisa Ring slog världsrekord på 6-timmars på löpband, igen. Allt fler orienterare dominerar på trail och ultra. Vi har snackat med världens bästa orienterare, Tove Alexandersson. Och så snackar vi om DUV, som för statistik över alla världens ultratävlingar.

Klicka för att lyssna